Ниски каматни стапки а дополнително пуштање во оптек кеш преку мерките во ЕУ и САД. Ако сте прочитале некогаш основи на економија ќе знаете дека во таква ситуација има вишок на кеш а мањак на стоки - тоа значи ценовен раст т.е. инфлација а вие упорно би продавале за да чувате кеш. Не мора во мсе еве инвестирајте во ЕУ акции имате одличен дивиденден принос. Ситуацијата е многу поразлична од класична економска рецесија, не спорам дека можеби ќе има блага рецесија или стагнација ама многу поразлично од 87ма или 2008ма. Едната имаше нафтен шокови со раст на цената на нафтата (сега имаме ниски цени) другата хипотекарна криза со многу поразлична ситуација од оваа сега.

Зашто така мислиш Стефус, :vozbud:

Се плаши од +10 :)

Автоматски споено мислење:


Имало лек и за коронава што се секирате :D

Бил Гејтс е спонзор на ВИР Био. Бафет е влезен во Биоген. ВИР и БИИБ склучуваат договор за лек против Ковид 19. Цените на двете 15% во еден ден. :свиркам:

Ете тоа е. Ако не знаеш што е добро, прашај кај влагаат големите

ПС. Имам стек во БИИБ

Прочитав минимум 5 компании кои демек сите се во финална фаза околу вакцина, мој совет внимателно со ова и тука има многу заебанции. Фармација сега е паметна инвестиција тоа се согласувам ама не инвестирајте во компании за кои не сте чуле претходно (бииб не е таква, се појавија многу други no name)

Tell us about you

Find us at the office

Kajioka- Constanza street no. 39, 50889 Kuala Lumpur, Malaysia

Give us a ring

Deunte Staunton
+59 850 269 756
Mon - Fri, 10:00-14:00

Reach out